گلباف من

«گلباف من»، یک پویش مردمی است که از قدم های کوچک شروع شده ، اما آرزوهای بزرگی برای سرزمین زیبای گلباف دارد؛
ما قصد داریم دست در دست هم، به یاری شهرمان بشتابیم و ایمان داریم که همت های بلندمان، در کنار همکاری و یاریگری و در سایه توکل به خدای مهربان، ان شا الله به سر منزل مقصود خواهد رسید.
گلباف زیبا، سزاوار روزهای بهتری است؛ روزهای بهتری که در سایه قدم ها و تلاشهای تک تک ما می تواند فرا برسد. از این که در این مسیر همراه هم هستیم، خوشحالیم.

کانال تلگرام پویش گلباف من

کانال تلگرام

عضویت در کانال

آب و هوای گلباف

آب و هوای گلباف

حامیان پویش گلباف من

حامیان


سالن اجتماعات اداره آموزش پرورش گلباف در تاریخ 26 آذرماه امسال، میزبان جلسه ای بود با حضور راه یافتگان به بخش نهایی بخش ایده از مسابقه پویش گلباف من؛ این جلسه که تحت عنوان "هم اندیشی جوانان و فعالین گلبافی"  برگزار شد، با حضور 16 نفر از راه­یافتگان به مرحله دوم مسابقه بخش ایده، اعضای ستاد معین اقتصاد مقاومتی گلباف، جمعی از اساتید محترم دانشگاه صنعتی شریف، نمایندگان خانه توسعه گلباف و برخی از جوانان دغدغه مند شهر همراه بود.



مشارکت جمعی لازمه توسعه و پیشرفت
در ابتدای این جلسه آقای دکتر روح الله حمیدی مطلق به عنوان عضوی از پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف صحبت های خود را با معرفی پویش گلباف من و همچنین اعضای هیئت داوری آغاز نمودند.

حمیدی مطلق، هدف از برگزاری این نشست را هم نشینی جمعی از افراد دغدغه مند و هم اندیشی جوانان بر روی مسائل مختلف منطقه عنوان نمودند. ایشان اذعان داشتند که ما از برگزاری مسابقات در پویش گلباف من به دنبال این بودیم که مشارکت مردم بومی را در راستای توسعه پایدار گلباف داشته باشیم و همچنین بتوانیم جوانان، فعالین و دغدغه مندان را با خود همراه کنیم تا بتوانیم مسائل را به کمک خودشان حل کنیم.            
ایشان ابراز امیدواری نمودند که این سلسله نشست ها ادامه دار باشند تا به کمک آن افراد دغدغه مند شهر بتوانند با هم همراه و
 هم فکر در راستای توسعه پایدار گلباف قدم بردارند.




مهم خود ایده نیست! مهم احساس مسئولیت و شجاعت شماست که پشت این ایده ها قرار دارد...

در ادامه آقای محمد حسین حسین زاده، معین اقتصاد مقاومتی گلباف و مدیر عامل بانک قرض الحسنه رسالت، ابتدا از حضور جمعی از اعضای انجمن حامیان فرهنگ قرض­الحسنه و کارآفرینی اجتماعی که هرکدام در حوزه تخصصی خود، بهترین های کشور را تشکیل داده اند ابراز خرسندی نمودند.



ایشان در تببین اهداف برگزاری این جلسه عنوان کردند که هدف ما از این جلسه، در واقع هم فکری، هم اندیشی و در نتیجه هم­افزایی برای حل مسائل مربوط به گلباف است. ایشان افزودند که این سلسله جلسات بهانه ایست که دور هم جمع شویم. مهم نیست که ایده های مطرح شده چقدر بالغ و کاربردی است؛ مهم این است که پشت این ایده، یک احساس مسئولیتی است که منجر به حرکت و بازگو کردن ایده توسط صاحب آن ایده می شود. این نکته، نکته ارزشمندی است.



پس از صحبت های آقای حسین زاده، نوبت به شرکت کنندگان رسید تا بر اساس محورهایی که تقسیم بندی شده بود، به شرح ایده و نظرات خود بپردازند.

ایده های شرکت کنندگان به صورت کلی در 6 محور قالی بافی، بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی، تولیدات کشاورزی، رفاهی- تفریحی، گردشگری و تولیدات مواد غذایی دسته بندی شده بودند.

هر کدام از شرکت کنندگان با توجه به محور مرتبط به ایده خود نظرات و ایده های خود را مطرح نمودند. پس از مطرح شدن ایده های هر کدام از محور ها، هیئت داوری نظرات و سوالات خود را بازگو می نمودند.


کسب و کار خرد و خانگی راهی برای توسعه گلباف

در بخش قالی بافی، ابتدا به تاریخچه گلباف و پیشینه پربار مردمان این شهر در بافتن قالی اشاره شد. پس از آن، حاضرین جلسه نظرات خود را حول این محور بازگو کردند. درآمد کم قالی بافی و همچنین نبود بازار کافی و مورد نیازی که باعث می شود افراد نتوانند به این شغل ادامه دهند، یکی از نکاتی بود که در این بحث مطرح شد. خانم حسین زاده، دبیر مرکز توسعه مبل و فرش، در ارتباط با مشکلات مطرح شده به شکل گیری مرکز توسعه مبل و فرش اشاره نمودند و اظهار داشتند که این مرکز توسعه، خدماتی را از قبیل تهیه مواداولیه، آماده نمودن طرح قالی، تهیه استاندارهای لازم، بازاریابی و فروش را برای اعضای کانون های مبل و فرش ارائه می­کند. این خدمات تا حدودی به قالی باف کمک می کند که دغدغه تامین مواد اولیه، طرح و نقش های مناسب و فروش قالی خود را نداشته باشد.

نکته دیگری که از سمت آقای حسین زاده و همچنین سایر اعضای هیئت داوری مطرح شد، توجه به مولفه های توسعه پایدار در راه اندازی کسب وکار ها بود. ایشان اعتقاد داشتند که اگر قرار است خانم ها کاری برای کسب درآمد انجام دهند؛ این کار نباید آن­ها از رسالت اصلیشان که تربیت و پرورش آیندگان جامعه است باز بدارد. به همین منظور باید سعی بر این باشد که کار به صورت خانگی باشد تا خانم ها هم بتوانند به کار خانه و بچه­هایشان برسند؛ و هم در کنار آن، یک کسب و کار خانگی را انجام دهند.



بسته بندی شیک با برندی برگرفته از گلباف          
در محور بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی، به تاسیس کارگاه­های کوچک برای تولید فرآورده­های محصولاتی همچون ترخون، گیاهان دارویی و برگ زردآلو اشاره شد. شرکت­کنندگان این محور به این موضوع اشاره داشتند که می توان محصولات کشاورزی خود را به جای استفاده از روش های قدیمی و غیر بهداشتی، به صورت بهداشتی فرآوری کرده و در بسته بندی های شیک و با نام و برند مختص گلباف به بازار ارائه دهیم.  نکته مهمی که حاضرین به صورت مشترک روی آن اتفاق نظر داشتند نیاز به مطالعه بازار این محور بود که می بایست توسط تولید کنندگان و یک تیم بازاریابی انجام شود. 




باید مزیت رقابتی خود را بشناسیم           
در محور «تولیدات کشاورزی»، پس از مطرح شدن ایده های هر کدام از شرکت کنندگان این محور، به این موضوع اشاره شد که اگر می خواهیم تولید محصولات کشاورزی در گلباف، به منبع درآمد خوبی برای مردم تبدیل شود، باید به جای این که چندین محصول بکاریم، به سمت سرمایه گذاری بر روی سه یا چهار محصول برویم که مزیت رقابتی گلباف محسوب می­شوند. برای اثبات مزیت‌ها و برتری این استراتژی نسبت به چند محصوله شدن نیز به پسته رفسنجان اشاره شد که در حال حاضر تنها محصولی است که منجر به درآمد بالای مردم رفسنجان شده است. و این در حالی اتفاق افتاده است که در گذشته در این منطقه محصولات دیگری همچون گندم، پنبه و ... نیز کاشته شده است. ترخون، انار و زردآلو از جمله محصولاتی بودند که در این گفت‌وگوها، به عنوان مزیت های رقابتی گلباف مطرح شدند. در ادامه بحث به این لازمه نیز اشاره شد که برای انتخاب محصولاتی که مزیت رقابتی گلباف محسوب می شود، باید یک مطالعه عمیق و علمی صورت گیرد که البته آقای حسین زاده در ارتباط با این موضوع بیان نمودندکه در حال حاضر تیم تحقیقاتی پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف در حال مطالعه بر روی این موضوعات است.


 

 

«بوم گردی»، راهی برای کسب درآمد؟     

در محور گردشگری، هر کدام افراد از ظرفیت های گلباف برای جذب گردشگر گفتند و بیان نمودند که می توان مانند شهداد، گردشگر زیادی را در طول سال از داخل و خارج کشور جذب نمود. یکی از انواع گردشگری که متناسب با شرایط گلباف مورد بحث قرار گرفت، گردشگری به شیوه «بوم گردی» بود، که میتوان از خانه های موجود برای پذیرایی از گردشگران و در نتیجه کسب درآمدی برای خانواده های گلبافی استفاده نمود. از جاذبه های گردشگری گلباف نیز به مکان های ارزشمندی همچون قلعه گلباف، قلعه کشیت، مقبره منسوب ابوسعیدابولخیر و ... ؛ جاذبه های طبیعی همچون چشمه آبگرم جوشان و آبشار کشیت، سرو 900 ساله و .. اشاره شد.

نبود امکانات رفاهی حداقلی مناسب برای گردشگران(نظیر مکان اقامت و پذیرایی و...)، از جمله مسائلی بود که حضار در مورد ضرورت توجه به آن اجماع داشتند. همچنین در بین مباحث به لزوم توجه به پیامدهای فرهنگی و اجتماعی منفی گردشگری نیز در کنار جنبه های مثبت آن تاکید شد.

کماچ سهن و نان هیزمی محصولاتی از تولیدات خانگی        
محور بعدی که در جلسه مورد بحث قرار گرفت، محور «تولید محصولات غذایی» بود. کماچ سهن، نان بربری، نان هیزمی و ... از جمله محصولاتی بودند که در این بخش به آن اشاره شد. اما نکته ای که به زعم شرکت کنندگان در این محور نیز مورد غفلت قرار گرفته و می بایست روی آن کار شود، بسته بندی مناسب و شیک برای ارائه این محصولات است. شرکت کنندگان این محور معتقد بودند که این محصولات با بسته بندی مناسب همراه با یک نام تجاری برگرفته از نام "گلباف" میتوانند برندسازی شوند و فروش خوبی داشته باشند.        

ضرورت توجه به امکانات رفاهی و تفریحی شهر

در محور رفاهی و تفریحی، به امکان فراهم نمودن فضایی برای تفریح و استراحت مردم ساکن گلباف(و نه لزوما گردشگران) در سطح شهر پرداخته شد.  از جمله ایده هایی که در این محور مورد بحث قرار گرفت، استفاده نمودن  از فضای سبز در اطراف قنات ها بود. نکته ای که خیلی در این موضوع مورد بحث قرار گرفت، لازمه رضایت کشاورزان و توجه به مسائلی نظیر مسئله تامین آب برای این کار بود.

گفتنی است که این جلسه و تجربه برگزاری آن که با استقبال خوبی از سوی حضار همراه بود و تا دیرهنگام نیز به طول انجامید، نشان داد که ادامه برگزاری چنین نشست هایی می تواند ضمن کمک به یادگیری جمعی و افزایش دانش و اگاهی فعالین و ساکنین شهر نسبت به مسائل توسعه گلباف، به ایجاد انگیزه در بین دغدغه مندان گلباف نیز یاری برساند. خبر خوب اینکه از سوی خانه توسعه گلباف و دست اندرکاران پویش گلباف من، تاکید شد که ان شا الله این نشست ها در آینده حول و حوش مسائل منطقه، ادامه خواهد یافت.

و این پویش ادامه دارد...





موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۱۰/۲۹
پویش گلباف من

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی